Kiwi´s maken milieuvriendelijk bier
Het Nieuw-Zeelandse biermerk DB Export heeft aangekondigd dat zij biobrandstof gaan produceren uit de afvalresten van het bierbrouwproces. Het nieuwe product wordt DB Export Brewtroleum genoemd en stoot 8% minder koolstofdioxide uit dan benzine. De eerste experimenten worden in juli uitgevoerd met 58.000 liter gist-slurry.
De biobrandstof wordt gemaakt van overgebleven gist en graan. Deze resten worden omgezet in ethanol waar vervolgens een milieuvriendelijke brandstof van gemaakt wordt die bruikbaar is in iedere moderne auto met een benzinemotor.
Made by Doing
Brewtroleum is een onderdeel van de ‘Made by Doing’ campagne die bestaat uit een serie ingenieuze ideeën over bier. DB export heeft aangegeven dat de inwoners van Nieuw-Zeeland op deze manier de wereld kunnen redden door te doen wat zij het beste doen: bier drinken.
Het Brewtroleum experiment is een manier om de nalatenschap van DB export oprichter Morton Coutts voort te zetten. Hij was naast entrepreneur ook uitvinder en stond vooral bekend om zijn gedrevenheid in het realiseren van zijn ideeën.